Πως θα κάνετε τη γάτα σας να χάσει βάρος;

απωλεια βαρους γατας

Πως θα κάνετε τη γάτα σας να χάσει βάρος;


Το υπερβολικό τους βάρος συμβάλλει στην αρθρίτιδα και σε καρδιακά προβλήματα και οδηγεί σε τετραπλάσια αύξηση στην πιθανότητα ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2. Αν δεν είστε σίγουροι για το αν η γάτα σας είναι υπέρβαρη, κάντε μια επίσκεψη στον κτηνίατρο μαζί της. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικές συμβουλές σχετικά με το πώς μπορείτε να βοηθήσετε τη γάτα σας να χάσει βάρος.


1. Δώστε της τροφή χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά. Οι τρέχουσες μελέτες δείχνουν ότι η διατροφή που περιέχει υψηλά επίπεδα πρωτεϊνης και χαμηλά σε υδατάνθρακες θα είναι αποτελεματικότερη. Ειδικά μια διατροφή πλούσια σε πρωτεϊνες είναι και πολύ κοντά στα γούστα της γατούλας σας.

2. Ταΐστε την τακτικά, 2-3 φορές τη μέρα, αλλά τα γεύματά της να είναι μετρημένα. Αποφύγετε να έχετε την τροφή σε μέρος που ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχει πρόσβαση.

3. Μην της δίνετε λιχουδιές ή φαγητό από το τραπέζι σας. Χωρίστε στην άκρη, ό,τι θέλετε να της δώσετε και ταΐστε την όταν είναι η ώρα της.

4. Βεβαιωθείτε ότι δεν τρώει σε γειτονικά σπίτια.

5. Κάντε εβδομαδιαίο διάγραμμα για το βάρος της γάτας σας. Μια ψηφιακή ζυγαριά για μωρά θα σας ήταν χρήσιμη για το σκοπό αυτό. Η γάτα σας θα πρέπει να χάνει 1% του συνολικού της βάρους κάθε βδομάδα.

6. Βοηθήστε την να γυμναστεί καθημερινά και κάντε της παρέα στη διαδικασία αυτή. Τα παιχνίδια και η ενασχόληση σας μαζί της, θα μειώσουν την πλήξη και συνεπώς την επιθυμία της για φαγητό, καθώς επίσης τη βοηθάτε να κάψει θερμίδες.

7. Μόλις η γάτα σας φτάσει σε ένα υγιές βάρος κάντε της υψηλής ποιότητας ισορροπημένη διατροφή, ώστε να διατηρήση το νέο της βάρος.

 

Έχω και 'γώ γάτα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair