Πως να κάνετε μπάνιο τη γάτα σας!

μπανιο γατας

Πως να κάνετε μπάνιο τη γάτα σας!


Η αλήθεια όπως όλοι γνωρίζουμε είναι πως οι γάτες δεν χρειάζονται μπάνιο. Τα δόντια και η γλώσσα της αρκούν για να είναι καθαρισμό τους. Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που χρειάζεται για κάποιο λόγο να επέμβουμε και να τις κάνουμε μπάνιο

Μερικά βήματα πριν ξεκινήσετε: 

1. Επιλέξτε τη σωστή ώρα. Δηλαδή, αν η γάτα μας παίζει, τρέχει και γενικότερα είναι σε υπερένταση, αν προσπαθήσουμε να την κάνουμε μπάνιο, η αποτυχία είναι βέβαιη. Θα επιλέξουμε μια ώρα της μέρας κατά την οποία είναι χαλάρη

2. Για τη δική σας προστασία, κόψτε της τα νυχάκια, ειδικά τα μπροστινά, πριν αρχίσετε το λούσιμο καθώς δεν γνωρίζεται πως θα αντιδράσει. Επίσης βουρτσίστε το τρίχωμά της για να φύγουν οι περιττές τρίχες και μπορείτε να βάλετε κομματάκια βαμβάκι στα αυτιά της για να μην μπει μέσα νερό. 

3. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος της μπανιέρας ή του νιπτήρα, δεν θα γλιστράει. Βάλτε ένα πλαστικό πατάκι και γεμίστε με χλιαρό νερό μέχρι περίπου δέκα εκατοστά. 

Ξεκινώντας τη διαδικασία του πλυσίματος:

1. Βρέξτε τη γάτα σας. Με μια μάνικα ή με κάποια κανάτα πλαστική ρίξτε λίγο λίγο νερό πάνω στη γάτα προσπαθώντας  να αποφύγετε τα μάτια, τη μύτη και τα αυτιά.

2. Κάντε απαλό μασάζ στη γάτα σας με σαμπουάν ειδικό για γάτες, ανακατεμένο με νερό ξεκινώντας από το κεφάλι και καταλήγοντας στην ουρά κατά  τη φορά των τριχών του ζώου μας. Εξακολουθείτε να αποφεύγετε στόμα, αυτιά και μάτια. 

3. Με τη μάνικα ή μια πλαστική κανάτα που χρησιμοποιήσατε νωρίτερα, ξεπλύντε τη γάτας και πάλι με χλιαρό νερό. Προσέξτε να απομακρύνετε όλα τα υπολείμματα σαπουνιού καθώς μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του ζώου μας ή επίσης να λειτουργήσει σαν μαγνήτης για τη βρωμιά. 

4. Με μια πετσέτα σκουπίστε το πρόσωπο της γάτας. Βρέξτε την πετσέτα με λίγο νερό και καθαρίστε την περιοχή γύρα από τα αυτιά και τα μάτια της προσεκτικά. 

5. Τυλίξτε την τώρα με μια μεγάλη πετσέτα και αφήστε τη να στεγνώσει σε ζεστό μέρος, μακριά από ρεύματα. Αν το γατάκι δεν ενοχλείται από το θόρυβο μπορείτε να έχετε ένα αερόθερμο, ρυθμισμένο στις χαμηλές θερμοκρασίες, κοντά του. Αν η γατούλα σας είναι μακρύτριχη, θα χρειαστεί χτένισμα με οδοντωτή χτένα. 

 

Έχω και 'γώ γάτα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair