5 λόγοι για να υιοθετήσετε μια ηλικιωμένη γάτα

υιοθεσια γατας

Λόγοι υιοθεσίας μιας ηλικιωμένης γάτας


Συχνά προτιμώνται για υιοθεσία τα γατάκια νεαρής ηλικίας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι μεγάλες σε ηλικία γατες δεν μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικές συντρόφους για το σπίτι!

1. Οι μεγαλύτερες γάτες αγνοούνται από πολλούς ως υποψήφιες υιοθεσίας:
Όπως ήδη αναφέραμε, οι άνθρωποι που αναζητούν μια γάτα για υιοθεσία προτιμούν τα μικρά γατάκια. Προφανώς κάθε γατούλα, ανεξαρτήτου ηλικίας, αξίζει να έχει το σπίτι της, αλλά δυστυχώς οι μεγαλύτερες ηλικιακά γάτες δεν συγκεντρώνουν πολλά βλέμματα. Για το λόγο αυτό, θα ήταν καλό να προτιμήσετε μια τέτοια γάτα για το σπίτι σας. Πολλά καταφύγια αδέσποτων γάτων θα σας επιβεβαιώσουν πως οι μεγαλύτερες ηλικιακά γάτες υπερτερούν αριθμητικά των νεότερων. Σίγουρα τα μικρά γατάκια μπορεί να φαίνονται πιο διασκεδαστικά και ενεργητικά, όπως οι μεγαλύτερες γάτες είναι πολύ πιο ώριμες ενώ, σε αρκετές περιπτώσεις, δε στερούνται ενέργειας εφόσον τα αφεντικά τους τους παρέχουν τα ανάλογα κίνητρα! 

2. Οι μεγαλύτερες γάτες αποτελούν ιδανικούς «δάσκαλους» για τα νεαρότερα γατάκια:
Πολλοί διστάζουν να φέρουν ένα μικρό γατάκι κοντά σε μια μεγαλύτερη γάτα, ισχυριζόμενοι πως η μεγάλη γάτα έχει τους δικούς της τρόπους μέσα στο σπίτι και πως το νεαρό γατάκι θα αναστατώσει την «ισορροπία» του σπιτιού! Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αν είστε λίγο προσεκτικοί με τη μεταξύ τους γνωριμία, οι δύο γάτες θα τα πάνε περίφημα μεταξύ τους – ανεξάρτητα από τη μεταξύ τους ηλικιακή διαφορά. Αφιερώστε χρόνο μαζί τους, εστιάζοντας στις δύο ξεχωριστές τους προσωπικότητες. Αν, για παράδειγμα, φέρνετε μια μεγαλύτερη γάτα μέσα στο σπίτι και έχετε ήδη μια η οποία αγχώνεται εύκολα ή δυσκολεύεται να προσαρμοστεί σε κάθε αλλαγή, αφιερώστε της χρόνο ηρεμώντας και προσέχοντάς την περισσότερο. Να θυμάστε πως χρειάζεται χρόνος αφοσίωσης από μέρους σας. Κάποιες γνωριμίες απαιτούν ελάχιστο χρόνο ενώ κάποιες άλλες περισσότερο! 

3. Οι μεγαλύτερες γάτες έχουν πλήρως διαμορφωμένη σωματική κατάσταση αλλά και προσωπικότητα: 
Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μιας μεγαλύτερης ηλικιακά γάτας είναι εμφανή. Με λίγα λόγια, «ξέρετε τι παίρνετε», ξέρετε τι θα έχετε να αντιμετωπίσετε στη συμβίωσή σας μαζί της. Κάτι ανάλογο ισχύει και με την υγεία της. Προφανώς προβλήματα υγείας είναι πιθανό να αντιμετωπίζουν όλες οι γάτες, κάθε ηλικίας. Υιοθετώντας, όμως, μια μεγάλη γάτα γνωρίζετε εκ των προτέρων τι θα βρείτε μπροστά σας. Θα είστε προετοιμασμένοι πλήρως, ξέροντας τι ακριβώς θα θέλει η νέα σας γατούλα από εσάς και δύσκολα θα βρεθείτε «προ εκπλήξεως». 

4. Οι μεγαλύτερες γάτες έχουν ανάγκη τη γενναιοδωρία της φιλοξενίας μας:
Οι περισσότερες – αν όχι όλες – γάτες που βρίσκονται στα καταφύγια έχουν περάσει δύσκολες καταστάσεις. Παραμέληση, πείνα, κακομεταχείριση, εγκατάλειψη. Υιοθετώντας λοιπόν μια μεγάλη γατούλα της κάνετε το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να της τύχει : να της εξασφαλίσετε ένα ζεστό σπίτι, φροντίδα, αγάπη και αφοσίωση για τη δύση της ζωής της! 

5. Οι μεγαλύτερες γάτες σας προσφέρουν την ηρεμία που ενδεχομένως αναζητάτε: 
Ήδη αναφέραμε και νωρίτερα πως τα νεαρά γατάκια είναι μέσα στην ενεργητικότητα. Δε θα σταματούν να παίζουν, να τρέχουν γύρω σας, να χοροπηδούν δεξιά και αριστερά στο σπίτι σας! Αν αναζητάτε οπωσδήποτε κάτι τέτοιο και είστε προετοιμασμένοι για αυτό τότε προφανώς επιλέξτε το. Σε διαφορετική περίπτωση, όμως, μια πιο μεγάλη γάτα θα έρχεται συχνά και θα κουρνιάζει γουργουρίζοντας δίπλα σας, αναζητώντας από σας ένα χάδι που θα την αποκοιμίσει. Σε κάθε κανόνα φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις! Θα συναντήσετε 15-χρονες γάτες οι οποίες θα παίζουν σαν τρελές με την πρώτη ευκαιρία! Ακόμα, όμως, και αν η γάτα σας είναι η προσωποποίηση της ηρεμίας, μην την αφήσετε να τεμπελιάζει. Ανεξάρτητα από την ηλικία της πρέπει να παίζετε μαζί της ώστε να τη διατηρείτε ως ένα βαθμό δραστήρια, προσαρμόζοντας το παιχνίδι και στα δικά σας μέτρα.

 

Έχω και 'γώ γάτα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair