Μερικές χειμερινές συμβουλές για τις γατούλες σας!

Γατα

5 χειμερινές συμβουλές για τις γατούλες σας!


Έχετε και εσείς μια γατούλα η οποία είτε θα περάσει εκτός σπιτιού αυτό το χειμώνα; Διαβάστε πέντε τρόπους για να τη βοηθήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο στις κρύες αυτές μέρες και νύχτες που έρχονται.

1. Εξασφαλίστε στις γάτες έναν κλειστό χώρο για να προστατεύονται:
Προκειμένου οι γάτες που βρίσκονται έξω να παραμένουν, στο μέτρο του δυνατού, ζεστές είναι σκόπιμο να τους κατασκευάσουμε ή να τους αγοράσουμε μικρούς, κλειστούς χώρους στους οποίους μπορούν να κρύβονται από το κρύο. Στην ιστοσελίδα alleycat.org υπάρχουν ιδέες για αγορές αλλά και για εύκολες κατασκευές που θα χαρίσουν στις γατούλες σας ένα προστατευμένο χώρο το χειμώνα. 

2. Μην αφήνετε τις γάτες σας στο αυτοκίνητο:
Γνωρίζουμε πως οι γάτες υπερθερμαίνονται αν αφεθούν μέσα στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι. Αυτό που ίσως αγνοούμε οι περισσότεροι είναι πως εξίσου γρήγορα ενδέχεται να παγώσουν το χειμώνα! Το αυτοκίνητό σας μπορεί να μετατραπεί σε ψυγείο τόσο εύκολα όσο και σε… φούρνο. Γι αυτό μην ξεχνάτε ποτέ μια γάτα μέσα στο αυτοκίνητο. 

3. Διατηρείτε το χώρο του γκαράζ σας καθαρό:
Τα αντιψυκτικά ή οι μικρές λιμνούλες βενζίνης, λαδιού μηχανής ή άλλων λιπαντικών είναι ιδιαίτερα τοξικές για τις γάτες. Η μυρωδιά του πετρελαίου βέβαια δε τις προσελκύει τόσο όσο τα αντιψυκτικά, αλλά αν πατήσουν μέσα στο λάδι ή τη βενζίνη ενδεχομένως να καταπιούν την ουσία αυτή με τη γλώσσα τους και, έτσι, να δηλητηριαστούν. 

4. Χτυπήστε το καπό του αυτοκινήτου σας πριν ανάψετε τη μηχανή του:
Κάθε χρόνο ακούμε ιστορίες για γάτες που τραυματίζονται ή σκοτώνονται, όντας κρυμμένες στη μηχανή κάποιου αυτοκινήτου για να ζεσταθούν. Κάθε φορά, λοιπόν, που σκοπεύετε να μπείτε στο αυτοκίνητό σας χτυπήστε μια – δυο φορές το καπό ώστε να τρομάξετε κάποια γάτα που ενδεχομένως να κουρνιάζει στη μηχανή, αναγκάζοντάς την να φύγει. 

5. Κρατήστε τη δική σας γάτα μέσα στο σπίτι:
Η γούνα της γάτας δε την προστατεύει πλήρως από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Όταν η γάτα περπατά μέσα στο χιόνι ή τη βροχή το τρίχωμά της, προφανώς, βρέχεται καθιστώντας την, έτσι, ευάλωτη σε υποθερμία και κρυοπαγήματα. Και αυτό γιατί η βρεγμένη, πλέον, γούνα κάνει τη γάτα να κρυώνει παρά να ζεσταίνεται. Αν αφήνετε τις γάτες σας να κυκλοφορεί έξω, είναι καλό να τους εξασφαλίζετε χώρο να ζεσταίνονται μέσα στο σπίτι αλλά και να τις ενθαρρύνετε να παραμένουν μέσα, περιορίζοντας έτσι στο ελάχιστο τις βόλτες τους στο κρύο και την υγρασία!

 

Έχω και 'γώ γάτα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair