Τι σημαίνουν οι κινήσεις της ουράς της γάτας;

ουρά γάτας

Τι σημαίνουν οι κινήσεις της ουράς της γάτας;


Η γάτα σας χρησιμοποιεί την ουρά της για να επικοινωνήσει μαζί σας και να εκφράσει τα συναισθήματα και τις διαθέσεις της. Διαβάστε πως ερμηνεύονται μερικές από τις κινήσεις που κάνει η γάτα με την ουρά της...

1. Η υψώμενη ουρά: δείχνει μια γάτα με αυτοπεποίθηση και γεμάτη ικανοποίηση. Η όρθια σαν κοντάρι ουρά δείχνει την χαρούμενη και φιλική διάθεση της γατούλας. Συχνά έχουν την ουρά τους έτσι όταν θέλουν να προσεγγίσουν φιλόξενο πρόσωπο. Αν μάλιστα κάνει και συσπάσεις η ουρά ενώ πλησιάζει το πρόσωπο αυτό σημαίνει πως το λατρεύει απόλυτα! 

2. Η ουρά σε σχήμα λατινικού ερωτηματικού: αποπνέει συχνά παιχνιδιάρικη διάθεση. Αν δείτε τη γάτα σας σε τέτοια φάση, εκμεταλευτείτε το και παίξτε μαζί της μερικά λεπτά. 

3. Η ουρά της είναι χαμηλά, σχεδόν παράλληλη με τα πίσω σκέλια της: πιθανόν να αντιπροσωπεύει επιθετική διάθεση. Καλύτερα να είστε επιφυλακτικοί μαζί της, μάλλον δεν έχει όρεξη για παιχνίδια και για χάδια. Στον συγκεκριμένο “κανόνα” υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Αν θελήσει χάδια και παιχνίδια, θα σας το δείξει. 

4. Η ουρά είναι κρυμμένη κάτω από το σώμα της γάτας: δείχνει φόβο ή υποβολή και κάνει τη γατούλα να φέρεται νευρικά. 

5. Η ουρά της γάτας που πηγαίνει δεξιά και αριστερά: δείχνει ότι έχει εστιάσει σε συγκεκριμένο αντικείμενο. Πολλές φορές κάνουν την κίνηση αυτή πριν “επιτεθούν” στο παιχνίδι τους. Δείχνει την επιθετική της διάθεση. 

6. Η ουρά η οποία κάνει συσπάσεις στην άκρη της: φανερώνει τον ενθουσιασμό και την περιέργειά της. (Η δική μου ψιψίνα το κάνει αυτό όταν ξέρει ότι θα την ταΐσω ψαράκι! Μόνο που ακούει τον φούρνο να ανοίγει, η ουρά της τρέμει από ενθουσιασμό!!!) 

7. H ουρά της γάτας σας είναι τυλιγμένη σε άλλη γατούλα: φανερώνεται η φιλία και η οικειότητα που έχουν μεταξύ τους. Είναι το αντίστοιχο με την αγκαλιά που κάνουν δυο άνθρωποι μεταξύ τους!


 

Έχω και 'γώ γάτα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair