Μπανιο γατας

Πως να κάνετε μπάνιο μια γάτα

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πως δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο μια γάτα ούτε ότι είναι απαραίτητο. Η παραδοσιακή πεποίθηση πως οι γάτες και το νερό δεν ταιριάζουν είναι απλώς ένας μύθος που μπορεί εύκολα να διαψευστεί κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της γατούλας σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα όσο πιο νωρίς γίνεται προκειμένου να μην έχετε κάποιο ζήτημα αργότερα.

Γιατί να κάνετε μπάνιο μια γάτα;

Οι γάτες μπορούν να κάνουν πολύ καλή δουλειά όσον αφορά την καθαριότητά τους, διότι έχουν την τακτική περιποίηση ως μέρος της ζωής τους. Στην πραγματικότητα, αν υπάρχουν αδέρφια, η μία μπορεί να περιποιείτε την άλλη για μια ολόκληρη ζωή. Ωστόσο, μιας και οι γάτες είναι πολύ περίεργα ζώα, πάντοτε θα προκύπτουν καταστάσεις που θα χρειαστεί να βάλετε το χέρι σας.

Τέσσερα βήματα για να κάνετε μπάνιο μια γάτα

1. Βρέξτε τα πόδια της γάτας. Το πρώτο βήμα της διαδικασίας είναι να βρέξετε τα πόδια της γάτας. Μόλις βυθιστούν και οι τέσσερις πατούσες δώστε της μια λιχουδιά. Αν αυτή αντιστέκεται, μην της δώσετε τίποτα και επαναλλάβετε τη διαδικασία ξανά την επόμενη ημέρα, ενώ αν αυτή καθίσει για πολύ ώρα ανταμείψτε την ξανά. Μην προχωρήσετε στο επόμενο βήμα δίχως να έχετε επιτύχει αυτό το πρώτο.
2. Ώρα για μασάζ. Μόλις ολοκληρώσετε με επιτυχία το πρώτο βήμα, βρέξτε μια πετσέτα μόνο με νερό και κάντε της μασάζ σε όλο το σώμα. Διατηρήστε επαφή με τα μάτια και, αν αυτή πάει να φύγει, κρατήστε την απαλά στη θέση της. Στη συνέχεια σκουπίστε την με μια στεγνή πετσέτα και αγκαλιάστε την με πολύ αγάπη. Όπως και πριν, αν αντιστέκεται, μην της δώσεετε ανταμοιβή και δοκιμάστε ξανά την επόμενη μέρα.
3. Βρέξτε της το σώμα. Μετά το βήμα με τη βρεγμένη πετσέτα, πάρτε ένα φλιτζάνι με χλιαρό νερό και ρίξτε το σε όλο της το σώμα. Όταν βρέχετε το κεφάλι, σηκώστε απαλά το πηγούνι με το δάχτυλό σας για να κρατήσετε το νερό μακριά από τα μάτια. Στεγνώστε και αγκαλιάστε την με μια πετσέτα
4. Σαπουνάδα. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα από σαμπουάν στην υγρή γούνα της γάτας και ξεκινήστε να το απλώνετε παντού προσέχοντας να μην μπει στα μάτια. Σκουπίστε το πρόσωπο με τη πετσέτα και ρίξτε νερό με το φλιτζάνι στο σώμα της. Στεγνώστε τη γάτα εξ’ ολοκλήρου με μια πετσέτα και ανταμοίψτε την μόνο αν κάθεται φρόνιμα.

Επιπλέον συμβουλές επιτυχίας

  • Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι ζεστό πριν βάλετε τη γάτα στη μπανιέρα ή το νεροχύτη.
  • Ετοιμάστε όλα όσα χρειάζεστε πριν ξεκινήσετε το μπάνιο της γάτας.
  • Διατηρήστε ήρεμη συμπεριφορά και να μιλάτε με απαλό τόνο και αγάπη.
  • Και πάνω απ’όλα, χρησιμοποιήστε συγκεκριμένο σαμπουάν για γάτες προκειμένου να διατηρήσετε την σωστή υγεία του δέρματος.

 

Έχω και 'γώ γάτα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair