Γιατί κλαίνε οι γάτες;

Γιατί κλαίνε οι γάτες;

Το κλάμα είναι μια κοινή αιτία που κάνει πολλούς ιδιοκτήτες να παραδίδουν τις γάτες σε καταφύγια. Αλλά το κλάμα έχει πάντα κάποιο νόημα, αν μπορείτε να καταλάβετε γιατί κλαίει η γάτα σας, μπορείτε να εργαστείτε μαζί και να σταματήσετε αυτή τη συμπεριφορά.
Μήπως η γάτα σας κλαίει συνέχεια; Είναι η γάτα καινούργια στο σπίτι; Συμβαίνει σε ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε το λόγο που κλαίει η γάτα σας.
Η γάτα μου κλαίει όλη την ώρα:
Αυτό είναι ασυνήθιστο για μια γάτα. Είστε σίγουροι ότι η γάτα δεν είναι απλά παραπάνω ομιλητική; Φαίνεται να είναι ευτυχισμένη και υγιής; Μήπως η γάτα έχει βαρεθεί;
Η γάτα μου άρχισε να κλαίει ξαφνικά:
Αυτό μπορεί να είναι αιτία συναγερμού, αλλά μπορεί και όχι. Είναι η γάτα σας θηλυκή; Θα μπορούσε να είναι σε περίοδο θερμότητας; Σημάδια της θερμότητας περιλαμβάνουν το κλάμα, τη γάτα να κυλιέται στο έδαφος και η θέση ζευγαρώματος.
Αν έχετε αποκλείσει το ενδεχόμενο ότι η γάτα σας είναι σε περίοδο θερμότητας, τότε ίσως η γάτα είναι άρρωστη ή βρίσκετε σε πόνο. Έχετε παρατηρήσει τυχόν ατυχήματα; Μήπως τη βλέπετε να πηγαίνει στην άμμο πιο συχνά; Μήπως γλείφει τα γενετικά της όργανα; Αυτό υποδηλώνει ουρολοίμωξη.
Έχετε παρατηρήσει οποιαδήποτε άλλα συμπτώματα; Τρώει περισσότερο, τρώει λιγότερο, εμετός, διάρροια; Το ξαφνικό κλάμα πρέπει να ελεγχθεί από κάποιο κτηνίατρο, μπορεί να είναι σημάδι κάποιας ιατρικής κατάστασης.
Η γάτα μου κλαίει τα βράδια:
Αυτό είναι ένα κοινό παράπονο των ιδιοκτητών. Ακριβώς μόλις πέφτετε στο κρεβάτι, η γάτα ξυπνά και θέλει να παίξει. Οι γάτες είναι από τη φύση τους πιο δραστήριες από το σούρουπο έως την αυγή, ώρες που κανονικά θα έπρεπε να είναι έξω για κυνήγι. Υπάρχουν δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε.
Πρώτον, προσπαθήστε να αναπαραστήσετε το κυνήγι παίζοντας μαζί με τη γάτα για 15 λεπτά πριν τον ύπνο. Βάλτε τη γάτα να κουραστεί και να λαχανιάσει. Στο τέλος, αφήστε τη να πιάσει το θήραμά της (το παιχνίδι που χρησιμοποιείτε), έτσι ώστε να αισθάνεται ότι το καταδίωξε και το θανάτωσε. Τέλος, δώστε στη γάτα το δείπνο της.
Δεύτερον, αν η συμπεριφορά συνεχιστεί, αγνοήστε την. Το να σηκώνεστε από το κρεβάτι για να τη ταΐζετε ή να προσπαθείτε να τη κάνετε να σταματήσει ενθαρρύνει τη συμπεριφορά. Δοκιμάστε τη πρώτη μέθοδο και ελπίζουμε πως η δεύτερη θα είναι περιττή.
Νέα γάτα στο σπίτι και κλάμα:
Αυτό είναι φυσιολογικό. Η μετάβαση σε ένα νέο σπίτι είναι μια τεράστια αναστάτωση για τον καθένα μας, πόσο μάλλον για μια γάτα. Μπορείτε να βοηθήσει τη γάτα σας να εγκατασταθεί είτε αφήνοντάς την να κοιμηθεί μαζί σας ή παρέχοντάς της ένα μαλακό παιχνίδι για άνεση. Επίσης μπορεί να της λείπουν τα αδερφάκια της και η μητέρα της. Πάρτε μια ωραία μαλακή κουβέρτα και τυλίξτε τον δίπλα σε ένα ρολόι που κάνει θόρυβο. Αυτό μπορεί να τη παρηγορήσει. Θα σταματήσει, απλά δώστε του λίγο χρόνο.
Ηλικιωμένες γάτες και κλάμα:
Μπορεί να παρατηρήσετε αυτή τη συμπεριφορά και σε ηλικιωμένες γάτες. Πολλές από τις αισθήσεις τους επιδεινώνονται και μπορεί να βρίσκονται σε σύγχυση. Για άλλη μια φορά, είναι μια καλή ιδέα για να πάρετε τη γάτα σας σε έναν κτηνίατρο για να αποκλειστεί οποιαδήποτε ιατρική κατάσταση. Οι ηλικιωμένες γάτες χρειάζονται μια ρουτίνα. Μην κάνετε απότομες αλλαγές και προσπαθήστε να την ταΐζετε την ίδια ώρα κάθε μέρα.
θλίψη:
Οι γάτες αισθάνονται θλίψη όταν χάνουν έναν άνθρωπο, μια άλλη γάτα ή ένα σκύλο σύντροφο. Σε αυτή τη περίπτωση, μόνο ο χρόνος μπορεί να βοηθήσει στην ανάκαμψη.


 

Έχω και 'γώ γάτα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair