Νιαουρισμα γατας - Οι Λόγοι για τους οποίους νιαουρίζει η γάτα μου

νιαουρισμα γατας

Νιαουρισμα γατας - Οι Λόγοι για τους οποίους νιαουρίζει η γάτα μου


Οι γατούλες νιαουρίζουν για πολλούς λόγους, άλλοτε για πολύ σοβαρούς και άλλες φορές απλώς για να τραβήξουν την προσοχή. Οι λόγοι για τους οποίους νιαουρίζει η γάτα θα μπορούσαν να είναι:

1. Λόγο ασθένειας: Το πρώτο βήμα είναι μια διεξοδική εξέταση στον κτηνίατρό σας. Πολυάριθμες ασθένειες μπορούν να προκαλέσουν σε μια γάτα πείνα, δίψα, πόνο, ή σύνολο αυτών και τις κάνει να νιαουρίζουν. Επίσης οι ηλικιωμένες γάτες αναπτύσσουν πολλές φορές προβλήματα με το θυρεοειδή τους ή κάποια νεφρική νόσο και προκαλούν επιπλέον «γκρίνιες». 

2. Αναζητά την προσοχή σας: Παρά τα όσα πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, στις γάτες δεν αρέσει να είναι μόνες τους για πολύ. Συχνά οι γατούλες νιαουρίζουν για να ξεκινήσουν κάποιο παιχνίδι, για να αναζητήσουν χάδια ή για να «μιλήσουν» μαζί σας. Αν θέλετε να ελαττωθούν τα νιαουρίσματα που έχουν ως σκοπό την αναζήτηση της προσοχής σας, απλώς σταματήστε να ανταποκρίνεστε σε αυτά και δώστε της σημασία όταν πάλι θα είναι ήσυχη. Αν αρχίσει πάλι να νιαουρίζει κοιτάξτε αλλού ή φύγετε μακριά της. Μην αγνοήσετε όμως το ζωάκι σας. Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί της, παίξτε, περιποιηθείτε την, μιλήστε της. Ένα κουρασμένο κατοικίδιο είναι ένα ήσυχο κατοικίδιο. 

3. Ζητάει φαγητό: Μερικές γάτες νιαουρίζουν κάθε φορά που ακούνε κάποιον να περπατάει στην κουζίνα ελπίζοντας να κερδίσουν μια μπουκιά. Πολλές γάτες φωνάζουν περισσότερο όταν κοντεύει η ώρα της για φαγητό. Αν αυτό είναι το πρόβλημά σας, τότε μην την ταΐζετε όταν κλαίει. Περιμένετε μέχρι να ησυχάσει για να της δώσετε τροφή. 

4. Σας χαιρετάει: Πολλές γάτες νιαουρίζουν όταν άνθρωποι μπαίνουν στο σπίτι ή απλώς όταν συναντούν κάποιον μέσα στο σπίτι. Είναι μια συνήθεια που κόβεται δύσκολα, αλλά δείτε το σαν να θέλει η γάτα να σας πει η γάτα ότι είναι χαρούμενη που σας βλέπει.

5. Νιώθει μόνη της: Αν το ζωάκι σας περνάει πολλή ώρα στο σπίτι μόνο του είναι λογικό να βαριέται. Βρείτε του τρόπους να εμπλουτίσετε τις ώρες που περνάει μόνο του, με διάφορα παιχνίδια. Κυκλοφορούν πολλά στο εμπόριο, όπως μπαλάκια, ψεύτικα ποντικάκια. 

6. Είναι αγχωμένη/πιεσμένη: Οι γάτες που είναι πιεσμένες πολλές φορές νιαουρίζουν περισσότερο. Ένα νέο κατοικίδιο, νέο μωρό στην οικογένεια, ή μια μετακόμιση, μια ασθένεια ή θάνατος αγαπημένου μπορεί να μετατρέψει τη γατούλα σας σε επίμονο ζωάκι. Προσπαθήστε να ανακαλύψετε τι ευθύνεται τελικά και βοηθήστε τη γάτα σας να προσαρμοστεί σε αυτό. Αν είναι αδύνατο τελικά κάτι τέτοιο, προσπαθήστε να της δώσετε περισσότερη προσοχή και χρόνο για να απαλύνει τα τυχόν τραύματά της. 

7. Είναι ηλικιωμένη: Οι γάτες, όπως και οι άνθρωποι, μπορεί να πάσχουν από κάποια μορφή ψυχικής συγχισης ή αλλης γνωστικής δυσλειτουργίας, καθώς γερνούν. Χάνουν τον προσανατολισμό τους και κλαίνε χωρίς προφανή λόγο, ιδιαίτερα τη νύχτα. Ένα λαμπάκι αναμμένο θα τη βοηθήσει για τις φορές που αποπροσανατολίζεται.

 

Έχω και 'γώ γάτα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair