,

Χλαμυδίαση γάτας

Χλαμυδίαση γάτας

Χλαμυδίαση γάτας


Η χλαμυδίαση της γάτας είναι μία λοιμώδης νόσος του αναπνευστικού συστήματος της Γάτας που οφείλεται στο μικροοργανισμό Chlamydia psitackii.

Παθογένεια:
Ο μικροοργανισμός που προκαλεί τη Χλαμυδίαση, συνήθως επιπλέκει τις αναπνευστικές ιώσεις της γάτας. Η νόσος χαρακτηρίζεται από βαρειές αλλοιώσεις του αναπνευστικού συστήματος της γάτας και των οφθαλμών της (κυρίως του κερατοειδούς).

Πρόληψη:
Για την πρόληψη της Χλαμυδίασης διενεργούνται εμβολιασμοί από το 2ο μήνα της ζωής της γάτας και επαναλαμβάνονται μία φορά το χρόνο.

Κλινική εικόνα:
Τα κυριότερα συμπτώματα με τα οποία εμφανίζεται η Χλαμυδίαση της γάτας είναι η ανορεξία, ο πυρετός, ο πταρμός, ο βήχας, το βλεννοπυώδες ρινικό και οφθαλμικό έκκριμα. Η θνητότητα των ζώων αυτών είναι μικρή. 

Διάγνωση:
Η διάγνωση της νόσου γίνεται από τα κλινικά συμπτώματα. Τα συμπτώματα βέβαια αυτά είναι κοινά και για τις υπόλοιπες αναπνευστικές ασθένειες της γάτας. 

Αντιμετώπιση:
Η θεραπεία αποσκοπεί στην καταπολέμιση της νόσου με τη χορήγηση αντιβιοτικών. Το φάρμακο εκλογής είναι οι τετρακυκλίνες και ειδικότερα η δοξυκικλίνη. 

Διαφορική Διάγνωση:
Είναι πολύ δύσκολο να γίνει διαχωρισμός της νόσου από τη Λοιμ. Ρινοτραχειίτιδα και την Καλυκοϊωση της γάτας.

 

Έχω και 'γώ γάτα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair