,

Στειρωση γατας - Στείρωση θηλυκής γάτας

Στειρωση γατας - Στείρωση θηλυκής γάτας


Για τη στείρωση της Θηλυκής γάτας σήμερα έχει κερδίσει έδαφος η μέθοδος της Ολικής Ωοθηκυστερεκτομής, δηλαδή η ολική αφαίρεση του γεννητικού συστήματος του ζώου. Είναι μία επέμβαση που διενεργείται εύκολα και με ασφάλεια, εφόσον τηρηθούν όλοι οι κανόνες χειρουργικής και αναισθησιολογίας των Μικρών Ζώων...

Υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι όπως είναι  η αφαίρεση ωοθηκών, η αφαίρεση κεράτων της μήτρας, η απολίνωση των ωοθηκών αλλά δεν βρίσκουν εφαρμογή λόγω των διάφορων προβλημάτων που συνεπάγονται. Επίσης η χρήση των διαφόρων ορμονικών σκευασμάτων για την αναστολή του οιστρικού κύκλου, έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση πολύ σοβαρών παρενεργειών όπως παχυσαρκία, πυομήτρα, σακχαρώδης Διαβήτης, σύνδρομο Cushing, νεοπλασία μαστών, ωοθηκών κλπ

Γιατί προτείνετε η στείρωση της θηλυκής γάτας:

1. Γίνεται εύκολα έλεγχος των γεννήσεων και επομένως έχουμε περιορισμό των ανεπιθύμητων νεογεννήτων και κατ'αυτόν τον τρόπο έχουμε περιορισμό των αδέσποτων ζώων.
2. Η γάτα ζει άνετα στο περιβάλλον του σύγχρονου αστικού σπιτιού, χωρίς να δημιουργεί ενοχλήσεις στους ιδιοκτήτες και τους γείτονες.
3. Βρίσκεται πού συχνά σε οίστρο και εφόσον δεν ζευγαρώνει, βρίσκεται σε μία διαρκή ανησυχία.
4. Με τη στείρωση η γάτα δεν έχει την πιθανότητα εμφάνισης πυομήτρας, που είναι μία πολύ συχνή παθολογική κατάσταση στα σαρκοφάγα. 5. μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης όγκων στους μαστούς.

Διαβάστε επίσης, Στείρωση αρσενικής γάτας:

 

Έχω και 'γώ γάτα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair