Δέκα παιχνίδια για να παίξετε με τη γάτα σας!

παιχνιδια με γατα

Παιχνιδια με γατα - Δέκα παιχνίδια για να παίξετε με τη γάτα σας!


Το παιχνίδι με τη γάτα έχει πολλά οφέλει για τη εκείνη αλλά και για το αφεντικό. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε για δέκα εύκολα παιχνίδια που εσείς και η γάτα σας μπορείτε να απολαύσετε καθημερινά:

1. Για το παιχνίδι αυτό θα χρειαστείτε μόνο ένα αντικείμενο. Μια μπάλα του πινγκ-πονγκ. Ο τρόπος χρήσης της; Αυτονόητος. Θα πετάξουμε το μπαλάκι στον τοίχο ή στο πάτωμα και θα δούμε τη γατούλα μας να αναπηδά ακολουθώντας την πορεία της μπάλας. Η γάτα σας θα διασκεδάσει και θα γυμναστεί, ενώ εσείς το πιθανότερο είναι να λυθείτε στα γέλια από τις κινήσεις της.

2. Τσαλακώστε ένα κομμάτι χαρτί και κυλήστε το στο πάτωμα και παρακολουθήστε τι θα συμβεί. Στις περισσότερες γάτες αρέσει αυτό το παιχνίδι καθώς τους αρέσει ο ήχος που κάνει το τσαλακωμένο χαρτί και δεν μπορούν να αντισταθούν. Μια από τις γάτες μου την χάρτινη μπάλα την παίρνει μαζί της και για ύπνο. Αν δεν την κρατήσει την μπαλίτσα αυτή ολόκληρη, το πολύ πολύ να τη χαλάσει κανοντάς την... κονφετί!

3. Κόψτε 1,5-2 μέτρα κορδέλα ή σχοινί και σύρετέ το στο πάτωμα και στο κρεβάτι. Η γάτα σας θα ενθουσιαστεί και δεν θα παίρνει το βλέμμα της από πάνω του και θα τρέχουν να το ακολουθήσουν.

4. Κρύψτε τα χέρια σας κάτω από την κουβέρτα και κάντε διάφορες κινήσεις. Η γάτα σας θα σκεφτεί ότι υπάρχει κάποιο ποντικάκι κάτω από τα σκεπάσματα και θα κάνουν “βουτιά” προκειμένου να το πιάσουν.

5. Παίξτε κρυφτό. Κρυφτείτε πίσω από έναν καναπέ, από ένα κρεβάτι, ή ένα γραφείο. Η γάτα θα σας θεωρήσει θήραμά της και θα σας κυνηγήσει. Να είστε σε εγρήγορση όμως, είναι γρήγορες στις κινήσεις τους και για πότε θα βρεθούν πάνω σας δεν θα το καταλάβετε!

6. Παίξτε με μια εφημερίδα. Βάζετε ένα ή δυο φύλλα εφημερίδας στο πάτωμα και ανεβάστε σε αυτά τη γάτα σας. με τα δάχτυλά σας κουνήστε την εφημερίδα, ή φυσηξτε την και δείτε τις αντιδράσεις της γάτας σας. Θα λατρέψει την τσαλακωμένη εφημερίδα και τον ήχο που κάνει.

7. Παίξτε ένα άλλου είδους... κυνηγητού! Τρέξτε και αφήστε τη γάτα σας να σας κυνηγήσει. Μόλις σας φτάσει, ξεκινήστε να την κυνηγάτε εσείς! Είναι πολύ καλή άσκηση και για τη γάτα και για εσάς!

8. Το επόμενο παιχνίδι, δεν έχει κάποιο είδος άσκησης, αλλά είναι πολύ διασκεδαστικό. Καθίστε με τη γάτα σας μπροστά στον υπολογιστή κοιτώντας την οθόνη. Βρείτε ένα αστείο βίντεο και αφήστε τη να το παρακολουθήσει.

9. Βάλτε μια χάρτινη σακούλα στο πάτωμα και σταθείτε πίσω. Η γάτα σας θα το πλησιάσει με περιέργεια, θα πέφτει πάνω της, θα το κουνάει με τα χέρια της, θα προσπαθεί να δει τι έχει μέσα.

10. Αν δεν σας πειράζει η ακαταστασία και το ανακάτεμα στα πράγματά σας αφήστε την τσάντα σας ή τη βαλίτσα σας ανοιχτή στο δωμάτιό σας. Παρακολουθήστε τη γάτα σας, η οποία από την περιέργειά της θα ψάχνει τα πράγματά σας, θα θέλει να μάθει τι υπάρχει μέσα σε αυτή.

 

Έχω και 'γώ γάτα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair