6 συμβουλές για το κόψιμο των νυχιών της γάτας!

κοψιμο νυχιων γατας

6 συμβουλές για το κόψιμο των νυχιών της γάτας!


1. Γνωρίστε την ανατομία του νυχιού της γάτας: 
Οι περισσότερες γάτες έχουν 18 νύχια – πέντε σε κάθε μπροστινό πόδι και τέσσερα σε κάθε πίσω πόδι. Παρολαυτά υπάρχουν και εξαιρέσεις, γιαυτό πρέπει να «εξερευνήσετε» τα ποδαράκια της γάτας σας και να μάθετε που βρίσκονται τα νύχια της και πόσα είναι. Να θυμάστε πως όταν η γάτα ξεκουράζεται, τα νύχια της τραβιούνται προς τα μέσα. Μπορείτε να τα εκθέσετε για να τα κόψετε ασκώντας ταυτόχρονη, απαλή πίεση στο πάνω και στο κάτω μέρος του κάθε δακτύλου της. Εξασκηθείτε και βελτιωθείτε σ’ αυτό. Προσέξτε επίσης τη μήτρα του νυχιού. Είναι το ροζ ή κόκκινο τμήμα στη βάση του νυχιού, παίρνοντας το χρώμα του από το αίμα που κυλά μέσα σ’ αυτή. Ό,τι και αν κάνετε, μη τον κόψετε καθώς η γατούλα σας θα πονέσει πολύ και θα ματώσει. 

2. Μάθετε τη γάτα σας να μένει ακίνητη και να σας επιτρέπει να χειρίζεστε τα ποδαράκια της:
Μια γάτα σπάνια αντιστέκονται στο κόψιμο των νυχιών της, εκτός και αν κόψετε τη μήτρα τους. Παρολαυτά, αρκετές γάτες δεν αρέσκονται στο να κάθονται ακίνητες όσο εσείς τους πειράζετε τα πόδια! Αν της μάθετε να το ανέχεται, η διαδικασία θα είναι πολύ ευκολότερη. Όσο πιο νεαρή είναι η γάτα, τόσο πιο εύκολα συνηθίζει σ’ αυτό. 

3. Προσπαθήστε να κάνετε την εμπειρία ευχάριστη και μη μαλώνετε με τη γατούλα σας:
Αφιερώστε χρόνο στο να χαϊδέψετε και να ηρεμήσετε τη γατούλα σας, μιλώντας της απαλά και γλυκά. Αν αρχίσει να εκνευρίζεται, σταματήστε την προσπάθειά σας. Οι γάτες έχουν εξαιρετική μνήμη και αν συνδυάσουν τη διαδικασία της κοπής των νυχιών τους με τσακωμούς ή άσχημα συναισθήματα, πολύ δύσκολα θα σας επιτρέψουν ξανά να το επιχειρήσετε. 

4. Ζητήστε τη βοήθεια ενός δεύτερου προσώπου:
Το πιο δύσκολο είναι να κρατηθεί η γάτα ακίνητη γι'αυτό πρέπει να περιορίζουμε τις κινήσεις της γάτας χωρίς, όμως, να την κάνουμε να νιώθει «περιορισμένη». Πρέπει να γίνεται με ηρεμία και αγάπη. Εφόσον το κάνουμε σωστά, δε θα επιτρέπουμε στη γάτα μας να σηκωθεί και να φύγει – εκτός και αν πραγματικά μας δείξει πως έχει θυμώσει! 

5. Μη χάνετε χρόνο:
Πολύ λίγες γάτες θα ανεχτούν την κοπή των νυχιών τους για πάνω από 10 λεπτά. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό που κάνετε, σεβαστείτε την ανατομία τους και μη χασομεράτε. Αν είστε καλοί σ’ αυτό, η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί πριν η γάτα σας αντιληφθεί πως προσπαθείτε να την κρατήσετε ακίνητη. 

6. Χρησιμοποιείστε τον κατάλληλο εξοπλισμό και τη σωστή τεχνική:
Ένας άνθρωπος θα πρέπει να διατηρεί, με ήρεμο τρόπο, ακίνητη τη γάτα. Ένας δεύτερος άνθρωπος θα πρέπει με γρήγορες κινήσεις να φανερώνει το κάθε της νύχι και με κατάλληλο νυχοκόπτη να κόβει τις άκρες των νυχιών της. Προχωράτε ήρεμα στα νύχια του κάθε ποδιού. Όταν δεν είστε σίγουρος, καλύτερα να αφαιρείτε μικρό τμήμα του νυχιού. Το πιο κοφτερό σημείο του νυχιού είναι η άκρη του, γι αυτό και αρκεί η αφαίρεση ενός μικρού τμήματός του. Αν κατά λάθος κόψετε τη μήτρα του νυχιού, χρησιμοποιείστε μια κατάλληλη σκόνη την οποία θα έχετε ήδη προμηθευτεί από τον κτηνίατρό σας, προκειμένου να σταματήσετε την αιμορραγία.

 

Έχω και 'γώ γάτα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair