,

Αγορά γάτας - Τι να προσέξετε σε περίπτωση που υπάρχει ήδη μία στο σπίτι!

Αγορα γατας

Αγορά γάτας - Τι να προσέξετε σε περίπτωση που υπάρχει ήδη μία στο σπίτι!


Το να φέρετε μια νέα γάτα στο σπίτι σας, ενώ έχετε ήδη μία, μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο. Μία ενήλικη γάτα η οποία έχει μεγαλώσει ως η μοναδική γάτα σε ένα σπίτι, θα επιδείξει μάλλον επιθετική συμπεριφορά εάν μία άλλη γάτα εισβάλει στο δικό της χώρο. Ωστόσο, οι περισσότερες γάτες μπορούν να μάθουν να ανέχονται την παρουσία μίας άλλης γάτας ενώ πολλές φορές γίνονται σύντροφοι για μια ζωή.

Μία ενήλικη γάτα, μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα με ένα γατάκι αντί με άλλη ενήλικη γάτα επειδή πιθανότατα δε θα την ανταγωνιστεί και θα υποταχθεί στην κυριαρχία της.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κρατήσετε τη νέα γάτα σε ξεχωριστό μέρος του σπιτιού για περίπου μία εβδομάδα. Κρατώντας τις δύο γάτες μακριά και δίνοντάς τους ξεχωριστό φαγητό, νερό, και άμμο, μειώνετε τις πιθανότητες κάποιας πιθανής ασθένειας. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας οι γάτες σας μπορούν να προσαρμοστούν η μία στη μυρωδιά και τους ήχους της άλλης.

Ξεκινήστε σιγά σιγά. Αφήστε τις να συναντηθούν τυχέα. Όσο μπορείτε, προσπαθήστε να αφήσετε τις δύο γάτες να τα βρουν μόνες τους. Να βρίσκεστε κοντά με ένα ψεκαστήρι, έτοιμοι να ψεκάσετε νερό στα πρόσωπά τους σε περίπτωση καυγά. Τέλος, αντισταθείτε στον πειρασμό να χαϊδεύετε τη νεοφερμένη γάτα μπροστά στη πρώτη, προσπαθώντας να την προστατέψετε. Πολύ πιθανόν να σας μισήσει για αυτό.

Τι να κάνετε σε περίπτωση που δεν μπορούν να συνυπάρξουν:

Μερικες γάτες θα εξακολουθούν να είναι επιθετικές για πολύ καιρό μετά την πρώτη τους γνωριμία ενώ κάποιες άλλες απλά δεν προσαρμόζονται σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν πάνω από μία γάτες. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μπορείτε πάντοτε να συζητήσετε με τον κτηνίατρό σας για κάποιο τρόπο αντιμετώπισης. Ωστόσο, επανειλημμένες επιθέσεις μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική αλλά και την ψυχική κάποιας από τις δύο γάτες και ίσως να πρέπει να χωριστούν μόνιμα.

 

Έχω και 'γώ γάτα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair